Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Deel deze post

Google Mijn Bedrijf.

Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen.

Vermelding? Claimen?
Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-).

Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in beeld dat vaak te voorschijn komt wanneer je naar iets opzoek bent in Google. Tenminste, als het bedrijf die voldoet aan jouw zoekopdracht ook daadwerkelijk zijn of haar Google Mijn Bedrijfspagina heeft ingevuld.


Nu er steeds vaker naar bedrijven gezocht wordt op Google, hebben de bedrijven met een goed ingevulde Google Mijn Bedrijf een streepje voor. Stel je bent opzoek naar een restaurant, welke kies je dan eerder. Diegene met alleen een website of telefoonnummer óf het restaurant waar je gelijk de openingstijden ziet en alle goede reviews kan lezen?

Om een Google Mijn Bedrijf aan te maken, hoef je gelukkig niet heel technisch te zijn 🙂

?? stap 1
Maak een Google account aan als je die nog niet hebt.

??stap 2
Ga naar https://www.google.com/intl/nl_nl/business/ . En klik op “Nu beheren”.

??stap 3
Vul je bedrijfsnaam in. Als Google al weet dat jouw bedrijf bestaat, komt jouw naam als suggestie naar voren. Klik op je naam. Zo niet, kies voor “Maak een bedrijf met deze naam”.

??stap 4
Loop alle stappen door en vul alles zo volledig mogelijk in.

??stap 5
Verificatie. Google wil weten of jij echt de eigenaar bent van jouw bedrijf. Om je bedrijf te verifiëren, stuurt Google jou een kaart in een gesloten envelop met een verificatiecode. Je krijgt echt post van Google, hoe cool :-). Dit kan ongeveer 2 weken duren.

??stap 6
Wanneer je je post van Google ontvangen hebt, log je weer in op je Google Mijn Bedrijf en vul je de verificatie code in.

Op je bedrijfspagina kun je posts maken, foto’s en filmpjes toevoegen. Ik raad je aan om dit ook echt te doen. Vergeet niet voordat je een foto upload, je foto een goede bestandsnaam te geven. 

?TIP

Klanten kunnen reviews achterlaten op jouw bedrijfspagina. Bedrijven die goede reviews hebben, scoren ook net weer even beter in Google.

Je kunt het voor je klanten makkelijker maken, door een link te generen waarmee ze direct een review kunnen achter laten.

Ga naar https://developers.google.com/places/place-id?hl=nl en vul je bedrijf in. Daar komt je Place ID tevoorschijn.

Zet je Place ID achter de volgende url:  https://search.google.com/local/writereview?placeid=
En voilà, jouw klanten kunnen gelijk een review achterlaten.

Dit is mijn review-url. Dan kun je even kijken hoe het eruit ziet. En, mocht je dat willen, gelijk een review achterlaten 🙂 Maar voel je niet verplicht!  https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJV8gUeDdRz0cRJp8x04t_kbc

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in

Scroll naar boven