Hoe bewaak jij jouw WordPress website?

Deel deze post

Thuis hebben wij een hond, Mollie Ze is een allemansvriend, altijd vrolijk en ze doet geen vlieg kwaad. En wanneer we visite krijgen, dan ontpopt ze zich als een vreselijke slijmbal?. 
Totdat ze iets niet vertrouwd, dan slaat ze aan. Hard. Heel hard.

Zo moet dat ook met jouw website zijn. Bezoekers zien een leuke, vriendelijke website die ze aanspreekt en waar ze zich thuis voelen. Niets aan de hand.
Maar als iemand met andere bedoelingen jouw website bezoekt, is het fijn als jouw website reageert als mijn Mollie. 

Er zijn 4 dingen die je in WordPress vrij eenvoudig zelf kan doen om jouw website te bewaken.

? Pas je standaard gebruikersnaam -Admin- aan

Admin is de standaard gebruikersnaam van WordPress. Logisch dat hackers deze gebruikersnaam eerst zullen proberen. Wanneer je deze gebruikersnaam nu gebruikt, kun je hem helaas niet meer wijzigen. Het beste kun je een nieuwe gebruiker aanmaken en de oude – Admin verwijderen. Je moet wel even een ander e-mail adres gebruiken, deze kun je later weer aanpassen. Koppel wel de content aan de nieuwe gebruiker, zo blijft je website intact.

? Zorg voor een uniek en niet makkelijk raadbaar wachtwoord

Vroegah, gebruikte ik voor al mijn accounts hetzelfde wachtwoord. Lekker makkelijk en wie wil mij nu hacken?!?! Nee, daar gaat het dus niet om. Hackers doen dit automatisch en niet omdat ze je interessant vinden. Zodra ze een wachtwoord van je hebben, gaan ze deze op alle andere mogelijke accounts proberen.

? Up-date je plug-ins en thema’s regelmatig

De ontwikkeling van hackers staat niet stil, maar de ontwikkeling van WordPress en de plug-ins ook niet. Zo blijven de beveiligingsrisico’s beperkt. Zorg dan ook dat jij je webiste goed bijhoudt en regelmatig up-date. Anders kunnen ze ontwikkelen wat ze willen, maar met verouderde plug-ins en thema’s is jouw website minder beschermd.

? Installeer een plug-in die extra beveiligingsmogelijkheden heeft

www.jouwnaam.nl/wp-admin is de standaard url om te loggen. Er zijn een aantal plug-ins waarmee je dit kan aanpassen. Bijvoorbeeld Ithemes Security of Wordfence. Ook kun je hiermee bijvoorbeeld het aantal inlogpogingen limiteren.

Mocht je na het lezen van dit blog vragen hebben, neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Stay safe ?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in

Scroll naar boven