Let’s dance!

Deel deze post

Dansen tijdens een Webdesign Mastercalss?!?

Ja, tijdens mijn Masterclass wordt er gedanst, and I love it!

Een belangrijk onderdeel tijdens het ontwerp proces van een website, is de brainstormsessie. Tijdens deze sessie mag alles, is niets te gek en bestaan er geen rare ideeën. 

Het doel van brainstormen is zoveel mogelijk ideeën spuien die mogelijk op de website komen. Dat kunnen functionaliteiten zijn, onderwerpen, pagina’s, kleuren, acties, etc. Ieder idee wordt op een memo geschreven. Hoe meer memootjes, hoe meer toffe ideeën, hoe beter.

Om een beeld te krijgen van de website opbouw, worden alle ideeën uitgezocht. Er zullen ideeën bijzitten die nu (nog) niet haalbaar zijn. En ideeën die heel gaaf zijn, waar je van te voren niet aan had gedacht. De memo’s worden op A4’tjes geplakt. Ieder A4 is een pagina. Zo kun je op een snelle, gemakkelijke en vooral leuke manier de onderdelen van alle pagina’s bepalen.

Maar waarom dan dansen?

Ik ben van mening dat een brainstorm die begint wanneer je op een stoel zit, lang niet zo effectief is dan een brainstorm waarin je al een beetje uit je comfortzone bent voordat je begint. 

Van dansen tijdens een Masterclass, raak je aardig uit je comfortzone (tenminste de meeste 🙂 ) én je wordt er volijk en uitbundig van. Dat zijn ook twee goede ingrediënten voor een succesvolle brainstormsessie.

Wil jij ook alvast een goede basis van het ontwerp van jouw website en schroom je niet om met je heupen los te gooien?
Schrijf je dan snel in voor mijn volgende Masterclass Webdesign op 21 januari bij Pand Raak in Schagen. Vol = vol

Hey Macarena!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in

Scroll naar boven