Masterclass Webdesign – van idee tot ontwerp

webdesign webdesigner schagen wordpress website laten maken professioneel alkmaar den-helder masterclass uniek zzp'er startende ondernemers

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Het hing al een tijdje in de lucht, het geven van een Masterclass. Alleen, waarin ga ik dan een Masterclass geven? Het hele proces van een website, van ontwerp tot de technische realisatie, is niet in 2,5 uur te vangen.

Tijdens mijn gesprekken met ondernemers, merk ik dat vooral de startende ondernemers zelf al heel veel toffe ideeën hebben voor hun website. Én dat ze het leuk vinden om zelf met hun website aan de slag te gaan, in plaats van het helemaal uit te besteden. Maar hoe ga je al jouw plannen, ideeën en hersenspinsels zo structureren dat er een mooi en gebruiksvriendelijk websiteontwerp ontstaat?

BAM! Ja, daar ga ik een Masterclass in geven! Hoe gaaf is dat als ondernemers die boordevol ideeën zitten, na één ochtend met een basis voor hun website naar huis kunnen gaan. Ik vind het heel gaaf :-).

Afgelopen vrijdag, in mijn favoriete kantoor bij Pand Raak, heb ik mijn eerste Masterclass Webdesign – van idee tot ontwerp gegeven. Wat was het leuk! Het overtrof al mijn verwachtingen. De sfeer was goed, de ondernemers enthousiast en er werd zelfs gedanst. Ja echt, we hebben gedanst. Maar daar vertel ik later meer over in een ander blog… :-).

Aan de hand van een werkboek, voorbeelden en oefeningen hebben we samen alle stappen, die nodig zijn om tot een ontwerp van een website te komen, doorgelopen. Van basisinformatie tot een brainstormsessie. En van kleur- en lettertype gebruik tot het tekenen van een wireframe. Plus alles wat daar tussenin ligt. De angst om tijd over te hebben, bleek geheel ongegrond haha.

De volgende Masterclass Webdesign staat alweer op de planken. En deze zal in plaats van 2,5 uur, 3 uur duren. Want ja, ik had geen tijd, maar informatie over 🙂
Houd mijn Facebookpagina in de gaten voor de volgende Masterclass Webdesign.
Wil je alvast sparren over jouw toffe ideeën? Schroom niet om contact met mij op te nemen, ik help je met plezier!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

De belangrijkste tips van 2019 om jouw website nog beter te maken

In het laatste kwartaal van 2019 ben ik begonnen met het delen van tips op social media. In dit blog heb ik alle tips voor je op een rij gezet. Speciaal, voor jou. Makkelijk toch 🙂 Gebruik van lettertypes Waarom is een website belangrijk Jouw homepage Gebruik van kleuren Opbouw van een webpagina Reviews op

wel-of-geen-prijzen-op-je-website

Wel of geen prijzen op je website

Dit is ook zo’n leuk discussiepunt waar de meningen over zijn verdeeld. Kijk, als je kant-en-klare producten verkoopt, is het noodzakelijk als je de prijzen erbij zet. Maar dat is natuurlijk een inkoppertje 🙂 Wat doe je als je geen producten aanbiedt, maar bijvoorbeeld diensten. Wanneer jouw dienst, in vergelijking met andere aanbieders, goedkoop is, dan

Scroll naar top