Masterclass Webdesign – van idee tot ontwerp

webdesign webdesigner schagen wordpress website laten maken professioneel alkmaar den-helder masterclass uniek zzp'er startende ondernemers

Deel deze post

Het hing al een tijdje in de lucht, het geven van een Masterclass. Alleen, waarin ga ik dan een Masterclass geven? Het hele proces van een website, van ontwerp tot de technische realisatie, is niet in 2,5 uur te vangen.

Tijdens mijn gesprekken met ondernemers, merk ik dat vooral de startende ondernemers zelf al heel veel toffe ideeën hebben voor hun website. Én dat ze het leuk vinden om zelf met hun website aan de slag te gaan, in plaats van het helemaal uit te besteden. Maar hoe ga je al jouw plannen, ideeën en hersenspinsels zo structureren dat er een mooi en gebruiksvriendelijk websiteontwerp ontstaat?

BAM! Ja, daar ga ik een Masterclass in geven! Hoe gaaf is dat als ondernemers die boordevol ideeën zitten, na één ochtend met een basis voor hun website naar huis kunnen gaan. Ik vind het heel gaaf :-).

Afgelopen vrijdag, in mijn favoriete kantoor bij Pand Raak, heb ik mijn eerste Masterclass Webdesign – van idee tot ontwerp gegeven. Wat was het leuk! Het overtrof al mijn verwachtingen. De sfeer was goed, de ondernemers enthousiast en er werd zelfs gedanst. Ja echt, we hebben gedanst. Maar daar vertel ik later meer over in een ander blog… :-).

Aan de hand van een werkboek, voorbeelden en oefeningen hebben we samen alle stappen, die nodig zijn om tot een ontwerp van een website te komen, doorgelopen. Van basisinformatie tot een brainstormsessie. En van kleur- en lettertype gebruik tot het tekenen van een wireframe. Plus alles wat daar tussenin ligt. De angst om tijd over te hebben, bleek geheel ongegrond haha.

De volgende Masterclass Webdesign staat alweer op de planken. En deze zal in plaats van 2,5 uur, 3 uur duren. Want ja, ik had geen tijd, maar informatie over 🙂
Houd mijn Facebookpagina in de gaten voor de volgende Masterclass Webdesign.
Wil je alvast sparren over jouw toffe ideeën? Schroom niet om contact met mij op te nemen, ik help je met plezier!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in