SEO @ the gym – 6 SEO tips

seo-marieke-webdesign

Deel deze post

Ken je dat gevoel, dat wanneer je je er eindelijk toe hebt gezet om naar de sportschool te gaan, je ook het liefst gelijk resultaat ziet. Ik heb dat in ieder geval wel?. 

Tot ongeveer 3 jaar terug was ik geregeld in de sportschool te vinden. Eerst om op gewicht te komen en daarna om op gewicht te blijven. 
Daarna kwam de slop erin. De bekende excuses kwamen om de hoek kijken: te druk, ik ga morgen wel, ik vond andere dingen belangrijker.  Inmiddels ben ik het weer aan het opbouwen, maar het kost nu veel meer tijd (en energie) dan toen ik sportte om het bij te houden. 

Met SEO is dat net zo. Je moet er eerst extra tijd in stoppen, voordat je resultaat ziet. Wil je dat resultaat blijven behouden, moet je je website bijhouden. Anders zakt de boel, net als met niet meer sporten, weer in. En dat is zonde!

?? Geef je afbeelding goede namen


Er is bijna niemand die googelt naar “DISC8365”. Maar als jij je afbeeldingen niet hernoemt voordat je ze op je website plaatst, hebben ze de naam die jouw telefoon of fototoestel de afbeelding heeft gegeven. En daar googelt niemand naar. Geef je afbeeldingen dus namen met SEO in je achterhoofd. Dus ook niet “logo-3-homepage”, maar bijvoorbeeld “marieke-webdesing-logo-wordpress”. Gebruik tussen de woorden het koppelteken ( – ). Google ziet het dan als aparte woorden. Wanneer je de underscore ( _ ) gebruikt, leest Google het als één lang woord.

?? Vul de alt-tag van je afbeeldingen


Een alt-tag, is net als de naam van je afbeelding, op je website niet zichtbaar, maar wordt wel gezien door Google. Een alt-tag beschrijft de content van een afbeelding, zodat bezoekers met een zicht beperking de screen reader kunnen gebruiken, om te begrijpen waar jouw website over gaat.
Denk goed na over de alt-tag. Zorg dat het voor je bezoekers met een zicht beperking nuttig is én voor Google. In mijn alt-tags gebruik ik ook altijd zoekwoorden. Bijvoorbeeld: “seo-marieke-webdesign”.
Het voordeel van WordPress is, dat je de alt-tag heel gemakkelijk in het dashboard bij de Mediabibliotheek kan invullen.

De Alternatieve tekst is de alt-tag

?? Maak een Google Mijn Bedrijf aan


De Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google. Je kunt hier bedrijfsinformatie in kwijt, je kunt je openingstijden toevoegen, je website en telefoonnummer. Ook krijg je een vermelding op Google Maps. Wanneer je deze goed invult, ben je lokaal een stuk beter vindbaar.
Maak vandaag nog jouw Google Mijn Bedrijf aan https://support.google.com/business/answer/6300665?hl=nl 🙂

?? Zorg voor een goede pagina opbouw


Google houdt van orde en netheid. Dus een website waarvan de code netjes is opgebouwd, zal hoger in Google scoren dan een website die een rommelige code heeft. WordPress genereert zelf de meeste code, dus je hebt niet overal invloed op. Waar je wel invloed op hebt, is de opbouw van je website en de code die daar uit voortkomt.
Het gebruik van headings. Headings zorgen voor structuur en orde. En daar wordt Google blij van :-).
Begin iedere pagina altijd met een koptekst <H1>. Na de <H1>, móet een stuk(je) tekst <p> komen. De <H1> mag op iedere pagina maar 1x voorkomen. Wil je nog een koptekst gebruiken, gebruik dan een <H2>. Deze mag meerdere keren voorkomen. Je kan maximaal tot <H6> gebruiken.
Wanneer je een <H4> hebt gebruikt, gebruik daarna niet weer een <H2>, maar ga door met een <H5>, of gebruik nogmaals een <H4>.

?? Schrijf blogs

Probeer met het schrijven van blogs antwoord te geven op de vraag die je doelgroep heeft. Huh!?! Ja 🙂 Mensen googelen vaak dingen die ze willen weten. “recept met vis”, “omgaan met hooggevoelige kinderen”, “haartrends 2020”. Zorg dat je weet waar je doelgroep tegenaan loopt en schrijf daar een blogs over.
Een ander voordeel van blogs schrijven is dat je website steeds veranderd. Ook dat vindt Google fijn.


Tip: Plan een dagdeel in de week om aan je blogs te werken. Zo houd je er routine in en komt het niet onderaan je to-do lijst. Dat gebeurd snel, geloof mij!

?? Optimaliseer je pagina’s met bijvoorbeeld de Yoast plug-in

Er zijn meerdere plug-ins waarmee je je pagina’s voor Google kunt optimaliseren. Yoast vind ik zelf heel prettig om mee te werken.
Je kunt hiermee onder andere de SEO titel instellen. Dit is de titel die op Google verschijnt. Maar ook de Meta description. Dat is het stukje begeleidende tekst die op Google verschijnt onder de SEO titel.

Mocht je na het lezen van dit blog vragen hebben, neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in

Scroll naar boven