Webdesigntrends

webdesign-trends-wordpress-marieke

Deel deze post

Wanneer ik mij voorbereid voor Website in 1 dag, wil ik veel van je weten. Onder andere wie jij bent als ondernemer, wie jouw ideale klant is en wat het doel van jouw website gaat worden.

Maar ook, wat spreekt jouw aan in een design? En waarom spreekt jou dat aan?

Het leuke is, dat de meeste websites die aanspreken, vaak elementen van de nieuwste designtrends bevatten. Onbewust spreken deze dus meer aan dan “ouderwetse” ontwerpen.

Deze toffe designtrends zie ik veel voorbij komen.

?? Gradients
?? Abstracte, imperfecte illustraties
?? Dark modus
?? Grote, opvallende lettertypes 
?? Minder tekst, meer foto’s en video’s
?? Brede kaders met witruimte

Gradients
Kleurverloopjes, ik ben er gek op. Het voordeel van gradients is, ze zien er op ieder grootte beeldscherm goed uit. Op een groot tv scherm, een desktop, maar ook op een mobiel apparaat.
Je kunt gradients in je achtergrond, over je foto’s als een filter, maar ook als accent in bijvoorbeeld je buttons.

Abstracte, imperfecte illustraties
Illustraties, je ziet ze steeds vaker. Niet meer alleen in logo’s, ze worden nu ook steeds vaker op websites gebruikt. Een op maat gemaakt illustratie, maakt jouw bedrijf herkenbaarder. Ik zeg doen!

Dark modus
Donkere kleuren. Eigenlijk was ik daar niet zo’n fan van. Ik maak mijn websites het liefst mooi fris. Maarrr sinds ik een paar hele toffe websites in dark modus heb gezien, ben ik om. Een bijkomend voordeel is dat op een donkere achtergrond elementen beter opvallen. Nog een bijkomend voordeel, je ogen worden minder belast met een donkere achtergrond. Naast dat dark modus dus helemaal hot is, is het ook nog eens super gebruiksvriendelijk!

Grote, opvallenden lettertypes
Hoe groter en opvallender, hoe beter! Gebruik ze vooral in je kopteksten. Onbewust krijgen je kopteksten zo meer aandacht en zullen bezoekers van je website deze later beter herinneren.

Minder tekst, meer foto’s en video’s
Bezoekers van je website willen steeds meer visueel geïnformeerd worden en lezen hierdoor steeds minder tekst. Het gebruik van goede illustraties, foto’s en video’s is heel belangrijk. Probeer zo veel mogelijk authentiek materiaal te gebruiken en zo min mogelijk stockphoto’s. En, niet geheel onbelangrijk, laat ook jezelf zien op je website 🙂

Brede kaders met witruimte
Dit past helemaal in mijn straatje van een frisse website. Veel witruimte om elementen heen. Alsof ze in een soort passe-partout geplaatst zijn. Dit is weer heel mooi af te wisselen met kleurvakken. Grappig detail is dat vooral vrouwelijke ondernemers dit op hun website willen.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Meer te ondekken

Website in 1 dag 2.0

Wat ik het allerliefste doe? Met mensen werken en mooie dingen maken. Daar word ik oprecht heel blij van.  En weet je waar die 2 dingen samen komen? In “Website in 1 dag”. Ik mag de hele dag, samen met jou, iets moois maken. Jouw website. Een website die echt laat zien wie jíj als

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf. Is dat een Siri commando? Ehm, ja dat zou ook kunnen. Eigenlijk bedoel ik de mogelijkheid om de vermelding van jouw bedrijf op Google te claimen. Vermelding? Claimen?Ik snap het als dit een beetje als abracadabra overkomt. Wees gerust, ik ga het uitleggen :-). Google Mijn Bedrijf is het blok rechts in

Scroll naar boven